هفتمین نشست اساتید منتخب علوم انسانی اسلامی با موضوع مطالعات نظری تمدن نوین اسلامی برگزار میشود
به گزارش دبیرخانه دائمی کنگره علوم انسانی اسلامی به نقل از روابط عمومی مجمع عالی علوم انسانی اسلامی، دکتر عطاء الله رفیعی آتانی، دبیر مجمع با اشاره به دیدار جمعی از تمدنپژوهان با رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۹۷ گفت: نشستهای تخصصی اساتید صاحب نام حوزههای مختلف علوم انسانی اسلامی در مسیر فرآیند تکاملی کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی برگزار میشود و قرار است در سالگرد دیدار محققان و اندیشمندان حوزه تمدن نوین اسلامی با رهبر معظم انقلاب اسلامی، هفتمین نشست اساتید در مشهد مقدس برگزار شود.
مدیرگروه فلسفه علم و فناوری دانشگاه علم و صنعت ایران بیان کرد: تاکنون شش نشست در این راستا داشتهایم: اولین نشست درباره «ماهیت روششناسی و علم دینی»، نشست دوم با موضوع «اقتصاد اسلامی با تاکید بر مالی و بانکداری اسلامی»، نشست سوم با موضوع «فلسفه اسلامی و علوم انسانی اسلامی»، نشست چهارم «روانشناسی اسلامی»، نشست پنجم «علوم سیاسی اسلامی با تأکید بر دولتسازی اسلامی» و نشست ششم با موضوع «جامعهشناسی اسلامی با تأکید بر الگوی مواجهه دینی با آسیبهای اجتماعی» برگزار شده است. مدعوین و شرکت کنندگان در این نشستها دارندگان اثر علمی در این حوزههای تخصصی هستند.
رئیس دبیرخانه دائمی کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی با اشاره به برگزاری نشست هفتم گفت: نشست هفتم هم با موضوع «مطالعات نظری تمدن نوین اسلامی»، پنجشنبه ۳ بهمن ماه ۱۳۹۸ در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در مشهد مقدس برپا میشود که در آن اساتید مطرح حوزهی تمدن حضور خواهند داشت.
رفیعی آتانی اضافه کرد: در هر نشست در حدود ۲۰ تا ۳۰ نفر از اساتید حضور دارند. این جلسه از ساعت ۸ صبح آغاز و تا حدود ساعت ۲۱ ادامه دارد. در طول این نشست چند مقاله ارائه میشود و مورد نقد و بررسی حاضران قرار می گیرد.
وی به اساتید حاضر در این نشست اشاره کرد و گفت: دکتر موسی نجفی استاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، حجتالاسلام دکتر محسن الویری استاد دانشگاه باقرالعلوم(ع)، دکتر محمدرضا بهمنی خدنگ استاد پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالاسلام دکتر احمد رهدار رئیس مؤسسه فتوح اندیشه، دکتر محمدهادی همایون استاد دانشگاه امام صادق(ع)، حجتالاسلام دکتر حبیبالله بابایی استاد پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، حجتالاسلام دکتر مهدی ابوطالبی استاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، دکتر حاکم قاسمی رئیس پژوهشکده آینده پژوهی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) از جمله اساتید شرکتکننده در این نشست هستند.
وی به نحوه انتشار مقالهها و گفتوگوهای این نشستها اشاره کرد و گفت: محصول برگزاری این نشستها در قالب گفتوگوها و متن مقالههای ارائه شده در نشست به چاپ میرسند.
رفیعی آتانی تصریح کرد: برگزاری این جلسات تلاشی برای تعالی فرآیند برگزاری کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی است. در زمان برگزاری کنگره اساتید و دانشجویان شرکت میکنند، اما در این نشستها فقط اساتیدی که صاحب اثر علمی هستند، حضور دارند.
دبیر علمی کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی یادآور شد: بنا داریم در هر موضوعی که محور نشستهاست، اساتید آخرین و جدیدترین دستاوردهای علمی خود را ارائه کنند و به نقد و بررسی بپردازند. بنابراین تضارب آراء رخ میدهد و اطلاع از دغدغههای جدید علمی اتفاق میافتد و نوآوریهای علمی در معرض ارزیابی متقابل اساتید قرار میگیرد.
مباحث هنر و معماری و شهرسازی چرا جزو لیست نیست؟؟؟
با سلام و احترام
برای موضوع هنر، معماری و شهرسازی نشست مجزایی برگزار خواهد شد.
در حوزه تمدن و معماری، مقاله ای برای این نشست دریافت نکرده بودیم.